Vavasour

I næsen finder man noter af passionsfrugt og mango, mens en knasende sprød syre giver vinen rygrad og længde. Druerne til denne vin er høstet i de kølige nattetimer, hvorved de bevarer den delikate aroma og friskhed, der er adelsmærket for Sauvignon Blanc fra Marlborough-regionen.
Vavasour-familien grundlagde deres vinhus i 1980 i regionen Marlborough i den nordøstlige del af New Zealands sydligst beliggende ø. I dag råder vinhuset over ca. 35 hektar vinmarker i Awatere Valley, som ligger nær ved den legendariske Wairau Valley, hvor New Zealands Sauvignon Blanc-eventyr begyndte. Familien har fra starten udvalgt dyrkningsarealer og teknikker med henblik på at skabe et lille, men eksklusivt udbytte af druer i topkvalitet. Derfor finder du paradoksalt nok familiens vinmarker i de mest udpinte og ufrugtbare egne af Awatere Valley. Hertil kommer, at vinstokkene vandes og beskæres, så udbyttets omfang holdes nede. Fordelen ved denne praksis er, at planterne sætter færre og mindre druer, som til gengæld er mere smagsmættede og komplekse. Denne kompromisløshed udgør sammen med en meget talentfuld, prisbelønnet vinmager ved navn Glenn Thomas hovedingredienserne i den opskrift, som har ført til, at Vavasour Wines i dag nyder anerkendelse verden over.
PRODUKTDATA
Land: New Zealand
Område: Marlborough
Producent: Vavasour
Druer: Sauvignon Blanc
Årgang: 2018
Alkohol: 13,5 %
PRIS
Ring for pris