Rye King

Tilbage i maj 2010 havde Amager Bryghus besøg af en mand, som ved første øjekast kunne ligne Frank Zappas barnebarn – eller måske en ukendt lillebror til Snoop Dogg. Men navnet var dog ikke hverken Zappa eller Snoop men derimod Laffler, Mr. John Laffler fra Chicago, Illinois. John er til daglig brygger på byens førende bryggeri Goose Island, og kontakten til ham opstod, da vi tidligere på året deltog i World Beer Cup i netop Chicago. Aager Bryghus spurgte dengang John, om ikke han havde lyst til at brygge øl på Amager, som jo sådan lidt er Danmarks svar på Chicago – oh well, næsten… John fik helt frie hænder og kom op med noget så sjældent som en letrøget Rugstout – derved var Amager RyeKing født.

I glasset står Amager RyeKing sort som beg med et lysebrunt skum. Hele 22% af malten stammer fra rug og det kan smages!

RyeKing har en fantastisk robusthed uden nogensinde at være tung, mens røgen aldrig bliver overdøvende, men i stedet tilføjer et lille pikant strejf. Bitterheden er tør og kontant og kommer fra både de ristede malte og fra Northern Brewer humlen.

Amager Bryghus godt tilfredse med dette transatlantiske samarbejde, og det vi – hos Vedsgaard Vin – er ikke et sekund i tvivl om, at du også vil være, når du har smagt RyeKing!

PRODUKTDATA

Land: Danmark

Producent: Amager Bryghus

Øltype: Stout

Alkohol: 4,6 %

Indhold: 44 cl.

PRIS

v/1 stk. Kr. 50,00 pr. stk.