RØDVINE

ISRAEL

Israel styrker sin position på vinområdet i disse år, hvor flere vingårde modtager flotte anmeldelser.
Israel er faktisk et af de ældste vinproducerende områder i verden. Det er dokumenteret, at der i området er fremstillet vin fra før-bibelsk tid. I nogle områder blev der produceret vin 2000 år, før vinproduktion var kendt i Europa.
Mange vingårde blev ødelagt under de romerske erobringer i 70 e.Kr. De resterende vingårde overlevede ikke den muslimske periode, som startede i 636 e.Kr. Resultatet var en periode på 1200 år uden vinproduktion, som varede ind til 1882, hvor baron Edmond James de Rothschild, der ejede det berømte Bordeaux slot Château Lafite-Rothschild, satte gang i den moderne vinproduktion i Israel.
De mest almindelige druer i Israel i dag er Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc og Chardonnay. Der dyrkes også en del Pinot Noir, Cabernet Franc, Johannisberg Riesling, Gewürztraminer og Muscat Canelli.

SYDAFRIKA

Sydafrikansk vin har en historie, der går tilbage til 1659, med den første flaske produceret i Cape Town af dens grundlægger Jan van Riebeeck. Produktionen er koncentreret omkring Cape Town med store vingårde og produktionscentre i Constantia, Paarl, Stellenbosch og Worcester.

Sydafrika har deres helt egen drue kaldet Pinotage (som er en krydsning af Pinot Noir og Cinsaut).