Cognac Gilles Brisson VSOP

Gilles Brisson er et familieejet cognachus med 25 hektar vinmarker – udelukkende i Cognacs bedste og mest eftertragtede område: Grande Champagne. Den eksklusive oprindelse giver Cognac Gilles Brisson den præstigefyldte klassifikation af Grande Champagne 1er Cru de Cognac.

I dag ledes Cognac Gilles Brisson af 3. – og 4. generation; Cyril Brisson og hans søn Alexis – dog stadig nøje overvåget af Cyrils far. Druer fra Grande Champagne vinmarker er stærkt eftertragtede og Cyril har i årevis solgt en del af sine druer til de store, berømte cognacshuse, men beholder selvfølgelig de allerbedste druer til deres egne cognacs.

Familien Brisson dyrker deres vinmarker med stor respekt for naturen og har dermed opnået HVE (Haute Valeur Environnementale – høj miljøværdi) certificering på niveau 3 (det højeste niveau).

Druerne høstes midt i oktober, gæres og dobbeltdestilleres herefter løbende i små partier på deres kobberkedel indtil d. 15. januar. Kun ”coeur de chauffe” – den fineste del af destillatet, hældes på egetræsfade og lagres i familiens kælder.

Målet har altid været og er stadig udelukkende at lave topkvalitet, som kun sælges til de bedste specialbutikker og restauranter – derfor lagrer Cyril sine cognacs langt længere end loven kræver. Resultatet er en serie udsøgte cognacs med en unik blødhed og kompleksitet, på et kvalitetsniveau, der gør at de ikke er et ukendt navn på bl.a. Michelin-stjerne restauranter – heriblandt Restaurant Kokkeriet i København.

Lovmæssigt krav til lagring af cognac:
VS: min. 2 år
VSOP: min. 4 år
Napoleon: min. 6 år
XO: min. 10 år

Lagrings tid hos Cognac Gilles Brisson:
VS – minimum 3-4 år
VSOP – minimum 6 år
NAPOLEON – minimum 14 år
XO – minimum 20 år
EXCELLENCE – minimum 30 år

PRODUKTDATA

Land: Frankrig

Region: Cognac

Alkohol: 40%

PRIS

VS: Kr. 265,00 pr. stk.

VSOP: Kr. 325,00 pr. stk.