Bulas – 10 års Tawny

Bulas 10-års Tawny er resultatet af en omhyggelig blanding af vine fra flere årgange, lagret i gamle egetræsfade og lavet efter de gamle Douro-vinfremstillingstraditioner.

Vinen har stadig rødlige farvetoner fra de yngre årgange, der er i blendet, og som bidrager med friskhed og noter af røde bær. Derudover har den selvfølgelig tawnyernes karakteristisk gyldne farve, som er et resultat af fadlagringen, hvor nogle af de friske frugter bliver afrundet til karamelliserede figner, rosiner og andre tørrede frugter. Takket være den gode blanding af yngre og ældre vine (de ældre tawnyer indeholder mest gamle årgange) bliver smagen dejligt domineret af syltetøj og ikke for sukkersød.

Meget elegant vin, der er god til ost og fremragende som en eksklusiv hverdagsvin.

Anmeldelser:
2019 – Guldmedalje / Mundus Vini (24th Grand International Wine Award)

2017 – 90/100 point hos Vinhulen.dk: “Brun. Duften er let støvet med blomme og krydderi. Smagen er støvet med fin sødme, frisk frugtsyre og skovbund i kombination med tørret abrikos.”

I århundreder har Quinta da Fozceira og Quinta da Costa de Baixo haft drueproduktion af høj kvalitet fra originale druesorter, der er nøje udvalgt af generationer af vinavlere. Historiske optegnelser fra 1256 beviser, at druer fra dette meget specielle område, sammenløbet af floden Douro og Ceira, allerede dengang blev betragtet som af meget høj kvalitet. Den ekstraordinære skønhed af landskabet begrunder klassificeringen af disse vinmarker og terrasser som hørende til World Heritage af UNESCO.

Hver BULAS-flaske fremviser signaturen af José Bulas Cruz, faderen til den nuværende ejer. Bulas-familien sigter på en løbende forbedring af kvaliteten af Douro- og Portvine, samtidig med at de unikke egenskaber afgivet af Douro-dalen regionen bevares. Mærkets essens er baseret på dens skabers vision om at producere en høj kvalitet Douro- og Portvin.

Deres Tawny’er udmærker sig ved at være utrolig harmoniske og ret søde. Deres Ruby’er er meget tætte og kraftige vine, hvor både LBV og Vintage fra Bulas har et stort lagrinspotentiale.

PRODUKTDATA

Land: Portugal

Område: Douro

Producent: Bulas

Druer: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz mm.

Alkohol: 20%

PRIS

Kr. 249,00 pr. stk.