Royal Oporto – Late Bottled Vintage

Hvilken årgang. Hvilken LBV…

2017 var en vejrmæssig kopi af legendariske 1945, så anmeldernes årgangsbedømmelser truer med at springe pointskalaen i stumper og stykker i ren begejstring!

Royal Oportos winemaker, Jorge Moreira, er Dourodalens helt store stjerneskud, som er oplært i kunsten at lave verdensklassevin hos ikonet Dirk Niepoort.

Dette perfekte udgangspunkt trumfes her med topdruer fra ældgamle vinstokke på klasse A-marken Quinta das Carvalhas, som løfter poweren, strukturen og velsmagen i denne LBV helt op i højeste vintagekvalitet!

Dourodalens bedste value? Med Royal Oportos LBV er du sikret fantastisk årgangsportvin til alt for få kroner.

Ved ophældningen mørk kirsebærrød med lilla kant og næsten kulsort kerne! Fra glasset strømmer de skønneste frugtfriske dufte af violer, hindbær, solbær og kirsebær med luksurisøt krydrede antydninger af mynte, engelsk lakrids, peber og chokolade… I munden smooth, saftig og umiskendeligt vintagekoncentreret! Balancen sidder lige i skabet – med sødme, friskhed og pudderbløde tanniner der nærmer sig total smagsharmoni. Lang finish med masser af liv og energi… Virkelig et topkøb! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.

PRODUKTDATA

Land: Portugal

Område: Douro

Producent: Real Companhia Velha

Druer: Drue Tinta Roriz (Tempranillo), Touriga Barroca, Touriga Franca, Touriga Nacional

Alkohol: 20%

PRIS

Kr. 169,00 pr. stk.