Taylors Quinta de Vargellas Vinha Velha

Taylor’s står bag noget af det bedste portvin og Taylor’s Vinha Velha Vintage port 1995 er ikke en undtagelse. Det er en flerdimensionel vin, der nu udvikler sig fra ungdom til modenhed. Frugt, urte og en kraftig violet duft. Ganen ganske mager, men med typiske Vargellas rygrad. Måske den mest eftertragtet vintage port, af alle. Den bliver kun produceret i helt unikke årgange, og er indtil nu kun frigivet i 8 årgange.

Der findes kun få af disse specielle vintage, hvor druerne kommer fra Vargellas´ ældtste vinstokke (80 år eller ældre). De håndplukkes, finsorteres og fodtrampes.
Sjælden vin som bør ligge i enhver kenders vinkælder.

Den første Vargellas Vinha Velha nogensinde lavet. Ved 1995-høsten blev det undtagelsesvis besluttet at udvælge de bedste vinstokke fra vinha velha og plukke deres druer separat. Denne sjældne vin repræsenterer kvintessensen af en af verdens store vinmarker.

Et uhyggeligt varmt forår resulterede i tidlig knopskydning, og i midten af april viste vinstokkene god vækst. Betingelserne for blomstring i maj var næsten perfekte. En kølig forsommer blev efterfulgt af meget høje temperaturer i august.

Plukningen startede i Vargellas den 13. september, en uge senere end det meste af regionen. Forholdene var perfekte, og de højeste sukkermålinger i år blev registreret. På grund af de kølige temperaturer var gæringsperioderne længere end normalt, hvilket sikrede en stor udvinding af frugt, smag og farve.

PRODUKTDATA

Land: Portugal

Område: Douro

Producent: Taylor’s

Årgang: 1995

Druer:

Alkohol: 20,5 %

PRIS

Kr. 2.200,00 pr. stk.