David Givaudan – La Bete Le Blanc

Det sydlige Rhône er en stor, spredt dal, formet af Rhône-floden. Middelhavsklimaet gør den sydlige Rhône-dal til en af de varmeste vindyrkningsområder i Frankrig.

Mens det sydlige del af Rhône fejres for sine rødvine af høj kvalitet, er hvidvinene også overbevisende, selvom de kun tegner sig for 5% af den samlede produktion.

Begrænset produktion kombineret med den anerkendelse, som det sydlige Rhône nyder fra sine berømte rødvine, betyder, at meget få er bekendt med de hvides charme. Den hvide Châteauneuf-du-Pape fra denne fyrstelige region er noget af det allerbedste, det sydlige Rhône har at byde på.

De fleste sydlige Rhône hvidvine er en blanding af Roussanne og Marsanne og nogle gange Viognier, selvom det er meget mere almindeligt at finde Viognier aftappet alene. Der er også mindre beplantninger af Grenache Blanc, Bourboulenc, Clairette, Ugni Blanc og Picpoul.

De hvide Rhônes tilbyder aromaer og smagsvarianter, herunder modne abrikoser, pærer, honning, hvide blomster, citrus, krydderi og trænødder. Fyldig, tør og perfekt til hvid fisk i en rig flødesauce, retter fyldt med nordafrikanske krydderier, thailandsk køkken, æblebaserede retter eller bløde modne oste.

PRODUKTDATA

Land: Frankrig

Område: Côtes-du-Rhône

Producent: David Givaudan

Druer: 60% Grenache blanc og 40% Clairette

Årgang: 2022

Alkohol: 14%

PRIS

v/6 stk.: Kr. 105,00 pr. stk.

v/1 stk.: Kr. 123,00 pr. stk.