Ferdinand Mayr – Grüner Veltliner

Om vinen:
Grüner Veltliner er kendetegnet ved en krydret aroma, som er typisk for denne druesort. I munden byder vinen på noter af ren, frisk frugt og Veltliner-undertoner af peber of tobak. Det er super dejlig vin med en elegant afslutning.

Om producenten:
Vinmager Ferdinand Mayr henter de fleste af druerne til sin vin i området nord for Krems, der ligger syd for Østrigs vel nok bedst kendte vindistrikt, Wachau. Her åbner floddalen sig op, og mikroklimaet bliver en smule lunere end i Wachau, hvilket betyder at området også lægger jord til flere røde druesorter. Grüner Veltliner er dog stadig den mest udbredte drue på egnen og kan også her opnå et kvalitetsniveau, som kan måle sig med de bedste i Østrig.

Ferdinand Mayr har en baggrund som vinjournalist og regnes for en af Østrigs fremmeste eksperter. Han har blandt andet en uddannelse som Wine Academic fra Weinacademie Österreich bag sig samt en certificering som sommelier. Fra 2008 fik han mulighed for at omsætte sin teoretiske viden til praksis, da han tog springet og begyndte at producere vin i eget navn. Vinene har tidligt markeret sig blandt de bedste i området, og da produktionen er mindre end efterspørgselen, sælger Ferdinand primært til kunder, der har troet på projektet fra starten.

PRODUKTDATA

Land: Østrig

Område: Burgenland

Producent: Ferdinand Mayr

Druer: Grüner Veltliner

Årgang: 2020

PRIS

Ring for pris