Domaine de Givaudan – Rasteau

Fuldblods kraftig Rhône rødvin med masser af de typiske elementer for området: Dyb mørk frugt, stor fyldig krop, krydderier og en lang smag, der fylder munden. Rasteau er en cru i Côtes-du-Rhône, det vil sige et lille område, der kan nøjes med at skrive sit eget navn på flasken. Det er et trin op i kvalitet fra den almindelige Côtes-du-Rhône Villages, og det mærker man med David Givaudans Rasteau, der har masser af den typiske solvarme fylde og frugt, som kendetegner vine fra Sydfrankrig.

Landsbyen Rasteau ligger omgivet af sine vinmarker på en lille høj i området øst for floden Rhône. Vinene skal indeholde mindst 50% af druen Grenache, som trives særligt godt her på de sydvendte marker, i læ fra mistralvinden. Det tørre klima og den fattige jordbund tvinger vinstokkenes rødder til at søge langt ned i jorden efter næring, hvorved vinen opnår mere dybde og smag.

David Givaudan er en yngre vinmager, med en moderne indstilling til vinfremstilling. Respekt for traditionen går hånd i hånd med bæredygtige dyrkningsmetoder og kontrolleret gæring, så han opnår den bedst mulige frugt i vinen. Han anbefaler sin Rasteau rødvin til alle gode moderne og traditionelle retter, gerne serveret ved 18 grader.

PRODUKTDATA

Land: Frankrig

Område: Côtes du Rhône

Producent: David Givaudan

Druer: Grenache, Mourvèdre, Carignan og Syrah

Årgang: 2022

Alkohol: 14,5%

PRIS

v/6 stk.: Kr. 144,00 pr. stk.

v/1 stk.: Kr. 168,00 pr. stk.