Domaine Le Mur-Mur-Ium – Pinot Noir

Her får du fornøjelsen af en lille lækker kuriositet – det er nemlig ikke hver dag man finder vine fra Rhône lavet på Pinot Noir! Ikke desto mindre, så smager vinen helt forrygende. Vinen er fyldig og rig på bærfrugt. Den har en lidt federe frugt end typisk for druen, og så er den bare utrolig blød og behagelig.
Rigtig god til lettere kødretter og kylling. Serveringstemperatur cirka 15 – 16 grader.

Denne fantastiske vin er udviklet af den nu afdøde Marc Pichon, men hans danske hustru, Anne Brinkløv og deres ældste søn, Niels Oscar, kører traditionen videre. Ægteparret har været dygtige til at vælge mange gode mindre vinmarker på de sydlige skråninger af Mont Ventoux bjergene i Rhône-dalen, hvilket har resulteret i nogle unikke vine. Vingården ligger på sletten ved foden af Mount Ventoux, og druerne høstes om natten for at bevare mest mulig frugt og aroma. Alle vinmarker dyrkes uden brug af kemikalier eller pesticider og jorden bearbejdes manuelt. Derudover foregår al høst med håndkraft og hver enkelt druesort vinificeres separat.

Domaine Mur-Mur-Ium holder til i Vaucluse, som er beliggende i det sydlige Rhône. Vinhuset ligger på sletten, ved foden af Mont Ventoux – som for de fleste Tour de France entusiaster er kendt som ”det skaldede bjerg”.

Vingården har specialiseret sig indenfor økologi og alle deres vine, uden undtagelse, er dyrket ud fra de økologiske principper. Interessant og opsigtsvækkende er det, at de lader druerne hænge længere tid på vinstokkene, end normalt, for på den måde at opnå optimal modenhed, som giver mere frugt og fedme til deres vine.

Det underfundige navn ”Murmurium”, er afledt af latin og betyder: ”den summende lyd af bier”. Her hentydes til vinmarkerne som vinhuset benytter sig af. Der har bierne fundet sig specielt godt til rette!

Land: Frankrig

Område: Rhóne

Producent: Domaine Mur-Mur-Ium

Druer: Pinot Noir

Årgang: 2019

Alkohol: 15,0%

PRIS

v/6 stk.: Kr. 99,00 pr. stk.

v/1 stk.: Kr. 129,00 pr. stk.