Quinta De Quercus

På etiketten er der et egetræsblad for vinens navn og Quinta de Quercus-vinhuset – det betyder vinhuset til korkegetræet.
Druerne til denne vin er høstet fra to enkelte vinmarker med 30 år gamle vinstokke, hvorpå den spanske ædeldrue Tempranillo modner, omgivet af over 300 år gamle korkege.
I glasset lyser denne vin en intens rubinrød farve. Næsen dufter tydeligt af modne brombær, blommer, rosmarin og timian, samt noter af krydderier og nelliker.
Fyldig, saftig, koncentreret og på samme tid kraftig og frisk i munden, tanninerne er meget harmonisk integreret på grund af fadlagringen på egetræ.
Denne spanske vin er rig på struktur og slutter med en lang, udtryksfuld finish.

Vinificering af rødvinen Quinta de Quercus
Denne rødvin er fremstillet af 100 % Tempranillo-druer fra 30 år gamle vinstokke på enkeltmarksarealerne Viña Ocaña og Camino La Morras.
De to vinmagere, Sam Harrop og Tomás Buendìa, følger en klar filosofi om at lave terroir-drevne stedvine fra indfødte spanske druesorter med dybde, elegance, kompleksitet og lagringspotentiale.
De udvalgte druer fra de to individuelle vinmarker bliver presset individuelt. Efter den temperaturkontrollerede maceration lagres vinen i 12 måneder på små amerikanske og franske egetræsfade.
Først derefter tappes vinen på flaske. Afhængigt af årgangen og høstforløbet “genskabes” vinen hvert år for at få mest muligt ud af det store potentiale fra Tempranillo-druerne fra de to lokaliteter.
Denne spanske rødvin er en fremragende vin, som er vidunderlig velegnet som solist, til at nyde sammen med gode venner, men også som ledsager til vildtretter og stegt kød.
Det anbefales at dekantere denne rødvin, så den kan udvikle hele sin fylde.

PRODUKTDATA

Land: Spanien

Område: La Mancha

Producent:

Druer: 100 % Tempranillo.

Årgang: 2020

Alkohol: 14,5 %

PRIS

v/6 stk.: Kr. 119,00 pr. stk.

v/1 stk.: Kr. 139,00 pr. stk.