Flama d’Or – Brut

Cava
Cava er Spaniens svar på Champagne og laves primært i Penedes området nær Barcelona. De mousserende vine må kun kaldes Cava, hvis de er lavet på den traditionelle champagnemetode, hvor de fine bobler udvikles ved en ekstra gæring (kaldet 2. gæring) på flaske. Herefter skal vinen lagres på flaske i minimum 9 måneder på bærmen (bundfaldet af gær efter 2. gæringen) – en yderst vigtig etape kun forundt vine lavet på champagnemetoden, som giver vinen noter der minder om toast og brioche samt en mere rund og cremet fylde.

Castell d’Or
Castell d’Or er en sammenslutning af vinbønder med fælles vingård. Cava Flama d’Or laves udelukkende på deres bedste håndhøstede druer og alle etaperne i ”champagnemetoden” foregår på traditionel vis. Vineriet kaldes vinkatedralen – en unik bygning fra det tidlige 20. århundrede, tegnet af en elev af Gaudi. Bygningen ligner en katedral og er opbygget i forskellige niveauer, der gør det muligt at transportere druer til gæringstanke og vin til 2. gæring på flaske vha. tyngdekraft. En yderst skånsom metode som tophuse i hele verden bruger formuer på at efterligne, og som bedst muligt bevarer druernes og vinens delikate aromaer. Vinkatedralen har endda dybe, kølige kældre, hvor cavaerne får lov til langsomt at udvikle sig i mindst et år, inden de frigives til salg.

Cava Flama d’Or Brut
Ekstrem flot og frugtig Cava til den tørre side med god fylde, cremet mousse og moden frugt med noter af citrusfrugt, æble og fersken med nuancer af brioche. Anbefales som en herlig aperitif, men også fremragende som ledsager til skaldyr, sushi og mange fiskeretter.

PRODUKTDATA

Land: Spanien

Område: Catalonien

Producent: Castell d’Or

Druer: 40 % Xarello, 40 % Macabeu og 20 % Parellada

Alkohol: 11,5 %

PRIS

v/6 stk.: Kr. 91,00 pr. stk.

v/1 stk.: Kr. 106,00 pr. stk.