Patrick Regnault Regnault – Grand Cru – Blanc de Blancs – Brut

Fine bobler og flot mousse. Intens duft af lime, abrikos, grønne æbler og hvide blomster med lette noter af toast og brioche. Kompleks smag med flot citrus frugt, smør og lækker underliggende mineralitet. En meget elegant Champagne med flot balance mellem frisk syre, frugt og cremet fylde. Mesnils terroir fornægter sig ikke her! Skøn som aperitif og til retter med fisk og skaldyr.

Lille “boutique” producent i Mesnil-sur-Oger
Selvom Regnault-familien har dyrket deres vinmarker i Champagne i generationer, var det først i 1975, Patrick Regnault besluttede at lave champagne i eget navn. I 2005 sluttede Patricks søn Stéphane sig til familie vingården og i dag ejer de 4,14 hektar Grand Cru-marker i berømte Le Mesnil-sur-Oger i Côte des Blancs. Jordbunden i dette område har et unikt højt indhold af kalk, og har samme karakteristik som Montrachet i Bourgogne, hvilket gør det til et paradis for Chardonnay. Vinene herfra er berømte for deres helt særlige renhed, finesse og elegance, og er blandt de mest mineralske vine i Champagne. Det er ikke tilfældigt at Le Mesnil er hjemsted for nogle af verdens mest legendariske champagner såsom Krug Clos du Mesnil og Salon.

Økologisk og bæredygtigt vinbrug
Patrick og Stéphane er overbeviste om at bæredygtigt vinbrug er den eneste vej frem. Derfor anvender de ikke pesticider og dyrker deres marker økologisk og biodynamisk. De har desuden allerede opnået HVE (High Environmental Value) certifikatet og Champagnes “bæredygtig vinavl” mærke. Det ultimative mål for far og søn er dog at få Le Mesnils fantastiske terroir til at skinne mest muligt igennem i deres vine. Regnault passer og plejer deres marker med stor kærlighed, og går ikke på kompromis med kvaliteten. Lang tids flaskelagring er en nødvendighed for udviklingen af de fine nuancer, der gør champagne til noget særligt. Loven i Champagne kræver minimum 15 måneders lagring, men Patrick Regnaults champagner lagres meget længere. Deres standard Blanc de Blancs lagres således omkring 5 år inden den degorgeres.

Lille men eftertragtet
Patrick Regnault er en sjældenhed i Le Mesnil: en lille producent der leverer topkvalitet til fair priser. Men der er til gengæld rift om husets lille årlige produktion. Dette er ikke et berømt hus man ser omtalt af massevis af internationale vinanmeldere, men tag ikke fejl! Det er ikke uden grund at det historiske 5 stjernede Hotel Crillon i Paris har haft netop Patrick Regnault som deres “husets champagne”!

PRODUKTDATA

Land: Frankrig

Område: Champagne

Producent: Patrick Regnault

Druer: Chardonnay

Lagring på flaske inden degorgering: ca. 5 år

Alkohol: 12 %

PRIS

v/6 stk. kr. 393,00 pr. stk.

v/1 stk. kr.  459,00 pr. stk.