Patrick Regnault – Grand Cru – Rosé – Brut

Lavet på lige dele Chardonnay fra familiens Grand Cru marker i Le Mesnil-sur-Oger og Pinot Noir fra en lille Grand Cru parcel i Ambonnay (heraf 15% rødvin).

En smuk lys og elegant rosé champagne med masser af delikat rød bærfrugt og strejf af gær, toast, blomster og kalk. Tør men med tilpas frugt og fylde, hvilket gør den til en yderst lækker aperitif og et raffineret match til skaldyr, røget laks og charcuteri.

Lille “boutique” producent i Mesnil-sur-Oger
Selvom Regnault-familien har dyrket deres vinmarker i Champagne i generationer, var det først i 1975, Patrick Regnault besluttede at lave champagne i eget navn. I 2005 sluttede Patricks søn Stéphane sig til familie vingården og i dag ejer de 4,14 hektar Grand Cru-marker i berømte Le Mesnil-sur-Oger i Côte des Blancs. Jordbunden i dette område har et unikt højt indhold af kalk, og har samme karakteristik som Montrachet i Bourgogne, hvilket gør det til et paradis for Chardonnay. Vinene herfra er berømte for deres helt særlige renhed, finesse og elegance, og er blandt de mest mineralske vine i Champagne. Det er ikke tilfældigt at Le Mesnil er hjemsted for nogle af verdens mest legendariske champagner såsom Krug Clos du Mesnil og Salon.

Økologisk og bæredygtigt vinbrug
Patrick og Stéphane er overbeviste om at bæredygtigt vinbrug er den eneste vej frem. Derfor anvender de ikke pesticider og dyrker deres marker økologisk og biodynamisk. De har desuden allerede opnået HVE (High Environmental Value) certifikatet og Champagnes “bæredygtig vinavl” mærke. Det ultimative mål for far og søn er dog at få Le Mesnils fantastiske terroir til at skinne mest muligt igennem i deres vine. Regnault passer og plejer deres marker med stor kærlighed, og går ikke på kompromis med kvaliteten. Lang tids flaskelagring er en nødvendighed for udviklingen af de fine nuancer, der gør champagne til noget særligt. Loven i Champagne kræver minimum 15 måneders lagring, men Patrick Regnaults champagner lagres meget længere. Deres standard Blanc de Blancs lagres således omkring 5 år inden den degorgeres.

Lille men eftertragtet
Patrick Regnault er en sjældenhed i Le Mesnil: en lille producent der leverer topkvalitet til fair priser. Men der er til gengæld rift om husets lille årlige produktion. Dette er ikke et berømt hus man ser omtalt af massevis af internationale vinanmeldere, men tag ikke fejl! Det er ikke uden grund at det historiske 5 stjernede Hotel Crillon i Paris har haft netop Patrick Regnault som deres “husets champagne”!

PRODUKTDATA

Land: Frankrig

Område: Champagne

Producent: Patrick Regnault

Druer: 50% Chardonnay & 50% Pinot Noir

Lagring på flaske inden degorgering: ca. 5 år

Alkohol: 12 %

PRIS

v/6 stk. kr. 416,00 pr. stk.

v/1 stk. kr. 485,00 pr. stk.