Mooiplaas – The Mulberry

Flasken fortæller hvad du for både i næse og mund. Duften i klasset byder på morbær, vanilje, mørk chokolade, og i smagen morbær, sød tobak, mørk frugtkompot

Mooiplaas Wine Estate blev grundlagt i 1803 og blev overtaget af Roos-familien i 1963, som har ejet vinhuset lige siden. Mooiplaas Wine Estate ligger i Bottlary Hills i den anerkendte sydafrikanske vinregion Stellenbosch. Mooiplaas’ vinmarker er kendetegnet ved stor geologisk og klimatisk diversitet. I det køligere klima tæt på kysten dyrker familien bl.a. Sauvignon Blanc, som udvikler en fin syre i den lavere temperatur. Røde druesorter som den klassiske sydafrikanske Pinotage, Cabernet Sauvignon, Merlot og Shiraz dyrkes i lavereliggende, lunere områder, hvorved druerne får lov til at blive fuldmodne og udvikle fylde og intensitet.

Vinmager Louis Roos arbejder efter princippet ‘ingen kan forbedre moder natur’ og sigter dermed efter at gribe så lidt som muligt ind i de naturlige processer, som finder sted under fremstillingen. Stilistisk følger han den franske tradition og skaber komplekse, elegante vine.

PRODUKTDATA

Land: Syd Afrika

Område: Stellenbosch

Producent: Mooiplaas

Druer: 100 % Shiraz

Årgang: 2021

Alkohol: 14 %

PRIS

Ring for pris